AMZS - Creatim case study

Študija primera AMZS

AMZS

ocena

5,0

Preberite Clutch oceno

 


Katere storitve smo vključili v ta projekt?

  • Osebni razvoj
  • Oblikovanje rešitev
  • Razvoj programske opreme
  • Gostovanje
  • Funkcionalna specifikacija
  • Uporabniška izkušnja
  • Vzdrževanje in podpora
  • Storitve optimizacije

Naročnik

AMZS ima jasen cilj: povečanje članstva.

Del te strategije je tudi spletna stran, saj je postalo iskanje prometnih informacij na internetu sestavni del sodobne vozniške izkušnje.

AMZS razpolaga z vrsto koristnih informacij, a ker je obstoječi portal razvijal organsko - nove vsebine so se enostavno “dodajale” obstoječi strukturi - je postal s časom nepregleden, tako za uporabnike kot za urednike.

Izziv

Glavni izzivi prenove so bili:

  • ureditev vsebin glede na potrebe in interese uporabnika,
  • portal spremeniti v priročno, nepogrešljivo orodje za vsakega voznika,
  • opozoriti na številne ugodnosti članstva in na ta način pridobivati nove člane.

Na teh izhodiščih smo v Creatimu zastavili prvo fazo projekta prenovo portala.

Rešitev

Spletni nastop AMZS smo razvili v sodobno interaktivno storitev, katere prioriteta je uporabnik in njegova izkušnja v avto­moto svetu.

Predpogoj za to pa je bila homogena spletna izkušnja. Zato smo se v Creatimu najprej lotili identifikacije in prioritizacije vsebine in ciljev. Vsebine smo hierarhično uredili tako, da smo upoštevali cilje družbe na eni in potrebe uporabnikov na drugi strani. Nato smo na osnovi naprednega CMS sistema Credo razvili spletno mesto, ki zagotavlja popoln nadzor nad uporabniško izkušnjo, urednikom pa omogoča maksimalno fleksibilnost pri distribuciji in upravljanju spletnih vsebin.

Spletno rešitev smo vsebinsko organizirali v pet portalov. Štirje (Motorevija, Center varne vožnje, Šola vožnje in Šport) imajo specializirano tematiko, peti (AMZS) pa je s splošnimi prometnimi informacijami in vrsto uporabnih spletnih servisov namenjen vsem voznikom.

Rezultati

Rezultat prenove je sodobno spletno mesto, ki v prvi plan postavlja uporabnika in njegove potrebe.

Tu ima na enem mestu zbrane vse aktualne informacije s področja prometa, in koristne vsebine, ki mu pomagajo pri načrtovanju poti in odločitvah, povezanih z nakupom ali vzdrževanjem svojega vozila.

Pomembno mesto v projektu zavzema tudi vzgoja voznikov, ki se preko spleta lahko prijavijo na številne zanimive programe v Centru varne vožnje na Vranskem.

Z izvedbo stalne optimizacije različnih področij, kot so npr. sklepanje članstva, smo tekom večletnega sodelovanja prispevali k občutno izboljšanim konverzijam.

Kaj pa vaš spletni nastop?

Si predstavljajte, da bi vaše konverzije poskočile, zadovoljstvo kupcev pa naraslo? Kaj bi to pomenilo za vaš posel?

Pogovorimo se