Nazaj na seznam

Vpliv uporabniške izkušnje na SEO

Svetovni spletni gigant Google je pred kratkim oznanil, da bodo uporabili nov faktor pri razvrščanju spletnih zadetkov. 

SEO niso samo ključne besede.  Boljšo pozicijo v Googlovih rezultatih iskanja po novem prinaša tudi uporabniška izkušnja.

Uporabniško izkušnjo je treba razumeti v širšem smislu. Googlov kriterij se nanaša  tudi na podatke povezane s hitrostjo, odzivnostjo, stabilno vizualno sliko, prijaznostjo do mobilnih naprav in varnostjo vašega spletnega mesta.

Če natančno razdelimo in razčlenimo omenjene metrike, se bo po novih standardih Googla vaše spletno mesto moralo naložiti hitreje od 2,5 sekunde in prva interakcija uporabnikov se bo morala zgoditi hitreje od 100 mikrosekund.

Obenem pa bodo morala biti spletna mesta prijazna do uporabnikov, ki dostopajo do interneta preko mobilnih naprav ter tudi ustrezno zavarovana za brezskrbno in varno brskanje. Zagotovitev vseh faktorjev bo zato ključnega pomena za SEO če želite kotirati visoko na brskalniku Google.

email-marketing-boljse-konverzije  

Ob tem pa ne smemo zanemariti obstoječe SEO kriterije. Če je vsebina res kakovostna in iskana, vam bo Google pri UX faktorjih malce pogledal skozi prste. Odlična izkušnja na strani ne prevlada nad odlično vsebino. 

Težava je v tem, da se odlično vsebino trudi ustvariti armada ponudnikov, zato je v realnosti težko izstopati. Takrat je lahko ravno uporabniška izkušnja tisti jeziček na tehtnici, ki vam bo priboril pozicijo nad konkurenco. Dobra SEO strategija bo poskrbela za oboje - kakovostno uporabniško izkušnjo in izstopajočo vsebino.

Se vam zdi, da bi lahko iz vašega spletnega nastopa iztržili več? Oglejte si, kako vam lahko izboljšamo uporabniško izkušnjo.

Written by: Gorazd

Gorazd je strokovnjak za uporabniško izkušnjo.


E-commerce Uporabniška izkušnja

Napišite komentar 

a

Vas zanima, kako vam lahko pomagamo?

Preberi več

Vas zanima, kako vam lahko pomagamo pri oblikovanju uporabniške izkušnje, optimizacije ali postavitvi spletnega mesta?

Preberi več