Nazaj na seznam

Vpliv uporabniške izkušnje na spletne zadetke

Svetovni spletni gigant Google je pred kratkim oznanil, da bodo uporabili nov faktor pri razvrščanju spletnih zadetkov. 

Poleg seveda podatkov o ključnih besedah, bo tako od sedaj naprej zelo pomemben faktor tudi brezhibna uporabniška izkušnja, ki vam bo prinesla višje rezultate med zadetki na spletnem brskalniku Google. 

Nov faktor, ki bo vplival na razvrstitev spletnih zadetkov bo tako zajemal podatke povezane s hitrostjo, odzivnostjo, stabilno vizualno sliko, prijaznostjo do mobilnih naprav in varnostjo vašega spletnega mesta. Če natančno razdelimo in razčlenimo omenjene metrike, se bo po novih standardih Googla, vaše spletno mesto moralo naložiti hitreje od 2,5 sekunde in prva interakcija uporabnikov se bo morala zgoditi hitreje od 100 mikrosekund. Obenem pa bodo morala biti spletna mesta prijazna do uporabnikov, ki dostopajo do interneta preko mobilnih naprav ter tudi ustrezno zavarovana za brezskrbno in varno brskanje. Zagotovitev vseh faktorjev bo zato ključnega pomena vseh spletnih strani, katere bodo želele rangirati visoko na brskalniku Google.

email-marketing-boljse-konverzije  

Ne smemo pa kar pozabiti na trenutne faktorje razvrščanja spletnih zadetkov. Kljub temu, da je bila uporabniška izkušnja dodana med iskalne faktorje, so za razvrstitev še vedno najbolj pomembne spletne strani z najboljšimi informacijami ne glede na “malo slabši UX”.

 

Zato torej; Odlična izkušnja na strani ne prevlada nad odlično vsebino. 

 

Vendar pa bo v primerih, ko obstaja veliko zelo podobnih spletnih strani morda ravno uporabniška izkušnja tisti ključni člen razvrstitve zadetkov na spletnem brskalniku Google.

Google obenem navaja, da je trenutno faktor uporabniške izkušnje še vedno v fazi testiranja in bo predvidoma implementiran v začetku naslednjega leta. Pred končno implementacijo je zato še vedno čas, da na spletnih mestih uredimo tehnične in vsebinske prilagoditve za optimalno uporabniško izkušnjo

 

Si želite naliti čistega vina? Oglasite se v Creatimu. Naj gre za spletno stran, aplikacijo ali spletno trgovino - na osnovi temeljite spletne analitike vam bomo pomagali do boljših konverzij.

Written by: Gorazd

Gorazd je vodja uporabniške izkušnje v Creatimu. Kadar je treba odplesti kakšen brezupno zapleten proces, ga je fino imeti zraven. In kadar je treba zvrniti kakšno pivo, tudi.


E-commerce Spletne rešitve Uporabniška izkušnja

Vas zanima, kako vam lahko pomagamo?

Preberi več

Napišete komentar

Vas zanima, kako vam lahko pomagamo pri oblikovanju uporabniške izkušnje, optimizacije ali postavitvi spletnega mesta?

Preberi več