KONTAKT

Ostani na tekočem

Pospeševanje prodaje – kaj deluje in kaj ne

Andrej Perc 18.6.2018
Nazaj na Blog
Andrej Perc
Andrej Perc

Andrej Perc is a co-founder and managing partner of Creatim. His articles reflect the capabilities and skills of the entire team.

Pospeševanje prodaje se seli na splet

Že res, da prihodnost diši po spletu, a tudi klasični mediji se ne dajo kar tako. Raziskava božičnih nakupov, ki jo je izvedla ameriška družba Baynote, bo streznila marsikaterega spletnega zanesenjaka. Na odogovor, katero trženjsko orodje je najbolj vplivalo na njihovo nakupno odločitev, so kupci zelo visoko uvrstili klasična orodja kot sta direktna pošta in tiskan katalog. Priljubljena spletna orodja so še ocene uporabnikov, Googlovi rezultati iskanja (s fotografijo izdelka) in spletna pošta.

Nasprotno pa tako opevana družabna omrežja, kar zadeva pospeševanje prodaje, capljajo pri repu. Facebook, Twiter in druščina glede na rezultate raziskave po učinkovitosti precej zaostajajo. In to v deželi, kjer je odstotek njihovih uporabnikov največji.

pospesevanje-prodaje-se-seli-na-splet

Večkanalno pospeševanje prodaje

Raziskava je pravzaprav samo potrdila, kar vemo že nekaj časa – v prihodnosti bodo največ iztržili tisti trgovci, ki bodo strategijo gradili na kombinaciji  klasičnih in spletnih kanalov.

To ugotavlja tudi Forrester Research, ki napoveduje, da bo leta 2016 skoraj polovica nakupov v klasičnih trgovinah vzpodbujena s strani spleta. Posledično si največjo rast lahko obetajo tisti trgovci in proizvajalci, ki bodo znali izkoristiti internet za pospeševanje prodaje v klasičnih trgovinah in obratno. Seveda pod predpostavko, da bodo cenovno konkurenčni spletnim trgovcem.

Imate vprašanje

Ostani na tekočem!

Priklopi se na svež dotok znanja in praktičnih nasvetov
s področja spletnega marketinga, spletne trgovine,
uporabniške izkušnje in tehnološkega razvoja!

E-novice ti bomo dostavili 1- 2 x mesečno, odjaviš se lahko kadarkoli. Tvojih podatkov ne bomo delili z nikomer.